Сливен е в непрекъснат контакт с представители на Мелитопол и Тернопол, Общината е в готовност за оказване на помощ, това съобщи съобщи Димитър Митев председател на ОбС Сливен. Писмо от Общинския съвет на побратимения на Сливен украински град Тернопол и от гражданите на Мелитопол е получено в Общината, посочи още той и уточни, че заедно с кмета Стефан Радев, поддържат непрекъсната връзка с представители на двата украински града и се подготвя информация за това, което те желаят.

"Прави се възможното да им бъдат осигурени необходимите жилища, ако бежанци от Украйна пожелаят подслон", допълва още Митев. По думите му, има готовност за бъде свикана извънредна общинска сесия, ако трябва да се приеме решение по предложение на кмета за предоставяне на общински жилища при евентуална нужда.

От своя страна сливенският депутат от "Продължаваме промяната" Татяна Султанова посочи, че като изпълнителна власт са търсени за съдействие за евентуална помощ на бежанците от Украйна.

"Създадена е много добра организация от страна на изпълнителната власт по отношение на бежанците да намерят убежище и за тях да бъдат положени необходимите грижи", каза депутатът и добави, че което е в правомощията им ще бъде осъществено.