Следващото заседание на Общински съвет – Ловеч, което е тридесет и пето поредно, се свиква на 31 март /четвъртък/ 2022 година от 10,00 ч. в заседателната зала на Община Ловеч, съобщиха от общината. Това обяви председателят Петър Цолов в края на днешната сесия. Свикването е на основание чл. 25, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Проекто-дневният ред сега съдържа следните точки:

Годишен доклад за наблюдение изпълнението на План за интегрирано градско развитие на Община Ловеч за периода 2021 – 2027 година.

Определяне броя и вида на общинските жилища в групи по предназначение, съгласно чл. 42, ал. 2 от Закона за общинската собственост.

Определяне на наемни цени на общинските пасища, мери и ливади при отдаването им под наем за стопанската 2022/2023 година.

Продажба на поземлен имот с идентификатор 07260.502.349 по КККР на с. Българене, община Ловеч, на собственика на законно построена върху имота сграда.

Отчет за изпълнение на Програмата за закрила на детето за 2021 г.

Програма за закрила на детето за 2022 г.

Доклад за резултатите от предоставяната обществена услуга "Настаняване в социално жилище на представители на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение“ за 2021 г.

Удостояване на Красимир Маринов Кънев и на проф. д-р Владимир Димитров Аврамов със званието "Почетен гражданин на Ловеч“.

Удостояване със званието "Почетен гражданин на Ловеч“ на Славка Цветанова Георгиева и на Стоян Георгиев Стоянов със звание "Заслужил гражданин на Ловеч“ и други.

Председателският съвет е на 17 март от 16,00 ч., материали се приемат до същия ден до обяд. Заседанията на постоянните комисии са предвидени за 22 или 23 март.