Хиляди хора от цялата страна, а и от чужбина събра третото издание на  фестивала “48 часа Варуша юг", който се случва във Велико Търново, предаде кореспондент на “Фокус". В основата на проявата бяха съвместните усилия на институции, бизнес, местни хора и много доброволци. За много от хората обаче остава невидима работата, която малък екип от ентусиасти полага почти ежедневно и безвъзмездно през цялата година за развитието на общността и квартала.

Ако думите "феноменално“, "велико“, "страхотно“ представят добре вашето преживяване на тазгодишния фестивал "48 часа Варуша юг“, от търновското пространство за изкуство и култура "ТАМ“ предлагат възможност да подкрепите целогодишната им работа с квартала и подготовката на следващото издание, със закупуване на следфестивален билет, достъпен на този линк.

Целта на инициативата "следфестивален билет“ е събраните средства да осигурят минимална работна заплата за човек на целогодишна позиция, който да работи за комуникацията и организацията на фестивала и дейността в квартал Варуша юг.

"Ако само 725 души от всички десетки хиляди посетители, които се насладиха на еуфорията и атмосферата на Варуша юг, подкрепят работата ни с билет на стойност 20 лв., целта ще бъде постигната“, апелира културният мениджър Галин Попов, който е част от екипа на организаторите на феста.