Реализираният проект на Община Чепеларе за "Подобряване на условията за спорт чрез обновяване на спортна площадка в община Чепеларе“ към Министерство на младежта и спорта бе завършен и Чепеларе радва своите жители и гости с напълно обновен и съвременен спортен комплекс с безвъзмездно ползване от 1 август, тази година.

Тържественото му откриване с множество официални лица, гости и богата на спортни турнири и активности програма, предстои идния петък, на 27 септември от 12:00 часа, съобщиха от общината.

Условно спортната площадка е разделена на 4 зони. Зона 1 представлява комбинирано игрище за футбол, баскетбол и волейбол. Зона 2 е комбинираната зона за отдих и спорт, разделена на няколко сектора - площадка за фитнес на открито, тенис на маса, маси за отдих или настолни игри на открито, както и сграда със съблекални и трибуни, включващи 40 места, разположени върху покрива на съблекалните. Зона 3 включва 2 тенис корта. Зона 4 представлява зрителски трибуни с над 400 места за наблюдение.

Зоните 1 (комбинирано игрище за футбол, баскетбол и волейбол ) и 3 (двата тенис корта) са покрити с многопластова спортна настилка. Това са т. нар. "бързи“ настилки, които заменят досегашния "шамот“ (мляна тухла). На "бързите“ настилки се играе много по-динамично. Настилката от акрилно покритие не се влияе от атмосферните условия, дълготрайна е и е удобна за експлоатация и поддръжка. Със същата съвременна спортна настилка е покрита зоната за фитнес на открито.

В резултат на реализирания проект, нарастващият брой туристи и гости на община Чепеларе, ще имат възможност да съчетаят престоя си с допълнителна физическа активност, наслаждавайки се на любим спорт в съвременен спортен комплекс. Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев активно работи в посока "условията за спорт, които предлага спортният комплекс да бъдат използвани пълноценно.“