Столичният район "Витоша" ще се съобрази с мнението на мирните граждани, изразено по време на вчерашния протест, и ще преразгледа внимателно позицията си относно създаването на социална услуга за непълнолетни непридружени деца в кв. "Княжево". Това заявиха от райнната администрация на страницата си във Facebook.

"В тази връзка, предвидените за тази седмица информационни срещи се отменят. Ще ви уведомим своевременно за организирането на официално обществено обсъждане, на което гражданите ще имат възможност да вземат активно участие", добавиха още то район "Витоша".

Припомняме, че кмет на район "Витоша" е Зарко Клинков. Известно е, че вчера жители на софийския кв. "Княжево“ протестираха заради решение на Столичния общински съвет за разкриване на Център за социални грижи на непридружени деца бежанци. Местните, подкрепени от жители на съседните квартали "Владая", "Карпузица", та дори и от село Мърчаево, настояват преди всичко за обществено обсъждане при взимането на решения, които пряко касаят района им. 

Според тях сградата на старото кметство, която е предвидена за центъра, не е подходяща. По думите им тя се намира в най-оживената част на квартала - на колелото на последната спирка на трамвай номер 5.