За пръв път след повече от 20 години волейболен отбор на ПМГ "Проф. Емануил Иванов" – Кюстендил е на първо място в България в Ученическите игри, във възрастова група 5-7 клас, съобщиха за "Фокус“ от отбора, който записа историческа победа и стана шампион на България във възрастова група 5-7 клас - момичета за Ученически игри 2023/2024.

Финалите на държавните ученически игри по волейбол 5-7 клас момичета се играха от 4 юни до 8 юни. ПМГ "Проф. Емануил Иванов" се класира на второ място в груповата фаза с една загуба от Димитровград. На полуфинала категорично надигра отбора на град Царево и на финала в тежък двубой победи отново Димитровград.

Отборът на момичета записа голямата победа и покори първото място в България. Повече от 20 години училище от Кюстендил не е било на първо място в страната.  

Поздравления за момичетата: Кристина Цекова, Божидара Стоянова , Габриела Борисова, Димитрия Базовичка, Адел Каменова , Мария Панова , Дария Радославова, Таня Янкова Божидара Абаджиева, Божидара Григорова, Рая Пенева. Учител и треньор е К. Цекова.