Екшън на пътя – няколко случая на нетрезви водачи, както и такива, седнали зад волана без книжка регистрираха само за денонощие полицаи от Великотърновска област, предаде кореспондент на "Фокус“. Двама са засечени да шофират след употреба на алкохол, един с наркотици в кръвта и един без редовно свидетелство за управление на МПС.

"Вчера около 17:00 часа в село Козаревец при обработване на пътно произшествие с материални щети между два автомобила е установено, че водачът на единия – 52-годишен от същото село е седнал зад волана с 2,97 промила алкохол. Снощи около 23:00 часа в областния град е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 42-годишен от Лясковец. При тест на шофьора за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,89 промила. Двамата са отказали кръвни проби. Задържани са за срок до 24 часа по ЗМВР. Автомобилите са иззети. Срещу двамата са образувани бързи производства“, обясняват от полицията.

Служители на реда от Свищов пък са заловили 34-годишен от Бяла Слатина, представил на униформените свидетелство за управление на автомобил по английски образец, на което бил предаден вид, че е издаден от компетентните органи на Обединеното Кралство. По случая е започнато бързо производство.

"Наркотични вещества иззеха полицаи управление в Павликени. Вчера при проверка на лек автомобил в Сухиндол, ползван от 24-годишен местен жител е намерено и иззето топче листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Същото е с тегло около 1 грам. Водачът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство“, допълват от ОД на МВР.

През денонощието полицейските патрули в областта са проверили общо 367 граждани, от които 104 за употреба на алкохол и 237 автомобила, от които 31 товарни. Заснети са 38 видеоклипа за скорост. Съставени са 26 акта и са наложени 59 глоби по фиш.