Общинският съветник Слави Георгиев поиска писмен отговор кога кметът ще обяви програмата си за управление на Пловдив, предава Plovdiv24.bg.

Георгиев припомни, че измина почти година от встъпването на Костадин Димитров като кмет на Пловдив, а в Общинския съвет все още не е представена управленската програма за мандат 2023-2027 г.

"Заварихте общината в тежко състояние, с предварително заложен бюджетен дефицит, с неизвършени реформи в структурата на общинските предприятия, с градски транспорт, държащ първенството за най-лош градски транспорт в страната, с множество незавършени ремонти и изключително затруднен трафик, с почистване и озеленяване, които не отговарят на нуждите на гражданите на Пловдив.

През изминалото време от началото на мандата ви по-голямата част от тези проблеми не само не намират своето решение, но се и задълбочават и Пловдив е далеч от излизането на път, който да даде ясна заявка, че вървим в правилната посока.

В тази връзка ви припомням ЗМСМА – чл. 44 т. 19 ал. 5 – "Кметът представя пред ОбС Програма за управление за срока на мандата в 3-месечен срок от полагането на клетвата. Програмата съдържа основни цели, приоритети, срокове за изпълнение и очаквани резултати. Кметът на общината представя пред ОбС годишен отчет за изпълнението на програмата в срок до 31 януари.

Поради тези причини ви отправям следния въпрос: кога ще предоставите пред ОбС Пловдив своята програма за управление с посочени основни цели, приоритети, дейности, срокове за изпълнение и очаквани резултати.

На основание чл. 33 от ЗМСМА и чл. 81 от Правилника на ОбС – желая писмен отговор, който да бъде огласен в ОбС".