Със сладкиши с изтекъл срок на годност е зареден вендинг автомат, който е поставен в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. За това сигнализира потърпевша жителка на старата столица, предаде кореспондент на “Фокус". Милена Бацикова разказа във Фейсбук, че преди няколко дни си е купила от машината десерт “Snikers", който е бил годен за консумация до 30.06.2024 г. Тя допълва, че е разговаряла и с човека, който зарежда  автомата.

“На въпроса ми защо е така, господинът ми отговаря,че не гледа такива подробности. После ми звъни и казва, че ще сложи нови лепенки за нови дати за годност. Аз да не си вземам от този артикул. След 5 минути бяха взети всички сникърси от автомата. Много жалки хора, от там пазаруват и деца, защото автоматът е до детско отделение", обяснява още Милена Бацикова.

От поста ѝ става ясно, че е сигнализирала и Регионалната здравна инспекция, но по закон трябва да докаже откъде точно е закупен десерта и ако това не бъде направено, няма как нарушителят да бъде глобен.

Потребители я съветват да подаде сигнал и до Областна дирекция по безопасност на храните, където се регистрират тези вендинг машини.