Сладка събота очаква русенци. За 2-ра поредна година жители и гости на града ще могат да се насладят на пазник на тортата "Гараш".

Събитието ще се проведе на 16-ти септември 2023 г. и се организира от Община Русе, ОП "Русе арт", местни културни институти и представители на бизнеса, разбра Ruse24.bg от Facebook страницата на събитието.

"Не пропускайте възможността да се пренесете в атмосферата на времето на Коста Гараш - създателя на рецептата на едноименния сладкиш.  Малки и големи ще имат възможност да се включат в конкурси, състезания, кулинарни работилници и демонстрации"-  написаха още на  Facebook страницата.

Официалното откриване ще започне в съботния ден от 10:00 ч. След откриването ще има награждавания, а 30 минути по-късно ще започне Пешеходна туристическа обиколка с екскурзовод  с вход свободен. 

Между  11:00-12:00 ч. ще стартира състезателна игра за деца на възраст 5-9 От  12:00 до 13:30 ч. , русенци ще могат да гледат кулинарна демонстрация на шеф Ради Стамболов с Гараш трюфели. 

Участие ще вземе Държавна Опера - Русе.

От 17:00 до 18:30 ч.  ще се проведе кулинарна детска работилница "Вкусно и полезно“ с Деница Филева за деца на възраст 5-12 г. и  състезание "Мама и аз, татко и аз“, пред градинката на Доходно здание

Следва детска анимация от ПГ по туризъм "Иван П. Павлов“ гр. Русе, подиум пред Съда

Изпълнение ще имат и Школа за изкуство и култура "АРТиКУЛ“ и други млади изпълнители от Русе, подиум пред Съда, а в 20:00ч. ще започне концерт с участието на Танцово студио "Фрийдъм“, Били Хлапето и D3MO, и световно известния изпълнител от 90-те години – NANA a.k.a. Darkman.

Празникът ще приключи с красива заря.