За поредна година в ранната есен в Стара Загора ще бъде организиран избор на Млад омбудсман и Зам.-млад омбудсман, предаде репортер на "Фокус". Техният мандат ще бъде отново едногодишен. Всички млади хора от Стара Загора, които проявяват жив афинитет към обществения живот, биха искали да помагат за разрешаването на чувствителни проблеми и казуси, могат да участват в конкурса.

Подробности относно промени в регламента на структурата "Млад омбудсман“ ще бъдат оповестени в заключителната инициатива на досегашните млади обществени посредници. Тя ще се проведе в началото на месец октомври и ще бъде посветена на празника на Стара Загора, Пети октомври.

Наближава краят на мандата на възпитаниците на ППМГ "Гео Милев“ Валентин Глушков и Станимир Тодоров, които са досегашните млад омбудсман и заместник и наесен ще бъдат дванадесетокласници. През изминалата година те подпомагаха младежката общност в община Стара Загора и бяха генератор на добри идеи и общественополезни кампании. Тяхната задача беше също и да подобрят връзката между институциите и младите хора от Града на липите.

Преди малко повече от 1 година Валентин и Станимир заложиха в своето представяне на платформа с акцент върху иновативното образование, спечелиха симпатии и бяха избрани. Предстои да се види какви приоритети ще предпочетат при своето кандидатстване старозагорските гимназисти, които тази есен ще се впуснат в надпреварата за Млад омбудсман и Зам.-млад омбудсман.