Преди по-малко от час Людмил Христов встъпи официално като заместник областен управител на област Русе. Припомняме, че съгласно решение на Министерски съвет от миналата година Областна администрация – Русе остана с едни заместник областен управител. Досегашните заместник областни управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов бяха освободени със заповед на премиера Кирил Петков, съобщиха от Областна администрация.

"Удовлетворен съм от постигнатото като заместник областен управител на Русе. Още, когато поех тази отговорност знаех, че ще жертвам много от личното си време и възможността да бъда със семейството си, но въпреки това съм радостен. Радостен съм, защото знам, че бях част от един процес на промяна – промяна на немислимото, на изгражданата с години реалност, която обаче се оказа не толкова приятна за обществото.

Може би бях укрилен и от енергията на хората по улиците и площадите, които надигнаха глава и не се устрашиха да изложат позицията си, от силното гражданско общество, което видях. Сигурен съм, че такъв устрем не може да бъде потушен и промяната, на която положихме основите, в скоро време ще се превърне в реалност. Горд съм, защото имах куража да изляза буквално срещу статуквото и зад гърба си да имам доверието и решителността на едно изключително силно правителство, което постави нови хоризонти пред всеки управленец. Макар и в служебен кабинет, работих с ентусиазъм и желание.

Не пестих от енергията си и никога няма да го направя, когато става дума за бъдещето на Русе и региона. Уверен съм в собствените си познания и професионализъм и съм благодарен на хората, които ми гласуваха доверие. По време на мандата си разбрах всъщност колко важно е наглед тази лесна за изказване, но изключително сложна за изпълнение думичка – доверие. Никога няма да предам хората, които повярваха в мен. Продължавам напред убеден в силата на справедливостта и вярата в принципите на демокрацията. Вярвам, че българското общество не би си позволило повече да подложи на изпитания демокрацията. До нови срещи, Русе“, каза заместник областният управител Синан Хебибов при разделянето си с екипа на Областна администрация – Русе.

От своя страна д-р Караколева също изрази удовлетвореността си от работата с екипа на институцията и сподели, че винаги би подкрепила развитието на администрацията.