Симфониета Видин заслужи аплодисментите на публиката по време на своя първи концерт за 2024 г. в обновената Синагога, предаде репортер на "Фокус“.

В 130-годишната сграда на еврейския храм, превърнат днес в Културен център "Жул Паскин“, на сцената излязоха видинските сифоници, под диригентството на маестро Петър Димитров. Специални гости бяха Сава Вутов-пиано и Луиза Село-флейта. В концертната програма публиката се наслади на виртуозните изпълнения на музикантите и солистите  на  произведенията от -  Бузони- Диверсименто за флейта, Чайковски- Концерт за пиано и оркестър No1,  Доплер- Фантазия и Малер- "Какво ми казва любовта“.

Вълшебство, красота, магия, така определиха концертът почитателите на класическата музика. А маестро Петър Димитров сподели пред публиката, че за него "тази зала притежава изумителна акустика. Вероятно множеството сводове екранират звука, като се получава истинска звукова магия“. Затова и той бе избрал за финал на концерта произведението на Густав Малер "Какво ми казва любовта“. С него той пожела на публиката "радост и усмивки през цялата 2024 г.“

Ирена Данаилова