Общинският съветник Благовест Георгиев беше пиян във вечерта, когато стана инцидента, при който блъсна кола. Това твърди колегата му Симеон Ставрев. Двамата са били на събиране на кмета на "Оборище", на което са присъствали и други общински съветници, както и районни кметове. Това твърди колегата му Симеон Ставрев пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".  

По-рано Благовест Георгиев отправи послание за инцидента, в което твърди, че не бягал и инцидента е "мокра поръчка", която е съсипала кариерата и репутацията му.  

"Да твърди, че не е бил пиян е пълен абсурд. Това е крайна наглост“, заяви Ставрев.

"Благо определено беше пиян на това събитие, със сигурност мога да кажа това нещо. Това, което той казва, е абсолютна наглост“, допълни той.

Симеон Ставрев обясни, че си е тръгнал преди него от събирането и не е знаел, че е с кола и ще се качи на нея.

"Ако знаех, щях да му кажа да не се качва“, допълни общинският съветник.

"Той беше пиян и това, че е отказал кръвен тест и дрегер само доказва, че иска да се скрие от правосъдието. Според мен този човек няма никакво място в общинския съвет. Като говори за морал и за всичките проблеми, които изброи, е абсолютно изопачаване на нещата. Това е абсолютно недопустимо“, заяви Симеон Ставрев.

Според него Благовест Георгиев е "напазаруван“ от някоя от другите групи и ще обслужва други интереси.

"Не виждам реална причина в момента да си подавам оставката" каза Благовест Георгиев на брифинг в СОС. Георгиев обясни, че е бил в шок и не е взел правилно решение.