Силна буря връхлетя за минути Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус". Пороен дъжд, придружен с гръмотевици наводни улиците на старата столица. Валежът бе придружен и от градушка, като ледените късове бяха с големината на бобови зърна и лешници.

Дъждът започна малко преди 17:00 часа и валя около 10-15 минути. Шахтите не успяха да поемат количеството вода, което падна за много кратко време и затова улиците, по традиция, се превърнаха в реки. Най-сериозно наводнение имаше в района на двете кръгови кръстовища по улица "Магистрална".

Първите сигнали за поражения дойдоха от района на Кооперативния пазар. Там бурята е прекършила дебели клони на дървета. От пожарната са реагирали веднага и са се заели с разчистването. 

Оплакванията в социалните мрежи заваляха със същата скорост, като хората се жалват, че тротоари и шосета са се превърнали в едно. На много места в града се образуваха колони от автомобили. Голямо е задръстването, което започва почти от входа на Велико Търново /посока София/ и продължава до първото кръгово кръстовище при пътен възел "Качица". 

Дъждът продължава и към момента, но вали доста по-слабо и слънцето вече си проби път през облаците.