На 17.09.2024 г. Държавната агенция за закрила на детето стартира Национална кампания срещу насилието над и между деца "Бъди смел, бъди добър!“. Основната цел е да се променят обществените нагласи и да се постигне нулева толерантност към всякакъв вид насилие над и между деца.

По време на кампанията ще бъдат организирани спортни празници за децата във всички общини в страната, емблематични сгради в цялата страна ще бъдат осветени с мотото на кампанията, ще бъдат засадени дръвчета с посланията на кампанията, ще бъдат създадени видеопослания от известни личности към деца за вредата от насилието, за негативните последствия от проявена агресия, за важността на добротата, за онлайн безопасността, за спорта и изкуството.

Община Силистра ще участва в кампанията с дейности, които ще се реализират съвместно от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Превантивния информационен център по зависимости, Общинския съвет по наркотични вещества, дирекция "Хуманитарни дейности“ на Общината и младежи-доброволци.

Като част от кампанията, ДАЗД обяви и национален детски конкурс за фотография, колаж и есе на тема: "Светът е по-добро място без насилие“, в който могат да вземат участие всички деца на възраст от 7 до 17 години. Срокът за подаване на творби е 31 октомври. Повече информация и Регламент на конкурса можете да намерите на официалния сайт на ДАЗД.