Повече от половината избиратели са дали своя глас по време на частичните избори за кмет на кметство Пороминово към 12.00 часа, съобщиха за "Фокус“ от Общинската избирателна комисия в Кочериново. 51,06% е отчетената избирателна активност към посочения час.

До единствената секция, разкрита на територията на населеното място, са отишли 192 избиратели. Те са дали своите предпочитания относно двете кандидатури за кмет на селото.

Три сигнала са постъпили в ОИК – Кочериново. Единият сигнал касае временно изпълняващия длъжността кмет на село Пороминово, според който сигнал кметът е стоял пред секцията и е проследявал изборния процес. При проверката не е констатирано твърдяното в сигнала.

Вторият сигнал е срещу единия кандидат-кмет. В него се твърди, че той организира струпване на хора в близост до секцията за гласуване. Проверката не е установила подобно нещо.

Третият сигнал касае лице, което агитира указва на гласоподаватели как да гласуват. Извършена е проверка на място. Няма установено нарушение.