Общо шест са секциите в 4-ти МИР - Велико Търново, в които се е преминало официално изцяло към гласуване с хартиена бюлетина. Причината е, че машините в тях са дали различни дефекти, поясни Десислава Йонкова, председател на Районната избирателна комисия в старата столица, предаде кореспондент на "Фокус"

Секционните комисии са както следва: три в община Павликени и по една в общините Лясковец, Стражица и Свищов. 

Преди минути читател на "Фокус" сигнализира за още една секция във Велико Търново, в която машината не отпечатва бюлетини. При подобни случаи членовете на комисията позволяват на избирателя на упражни правото си на вот на хартия. Жалбоподателят е звъннал в РИК, откъдето са му обяснили, че в района на секцията е имало токов удар и той е причината за проблемите с машината. Неприкосновенността на  гласуването не е нарушена. 

Относно опалкването, подадено тази сутрин за друга секция във Велико Търново, че председател на СИК е отворил избирателната кутия, то е счетено за неоснователно от страна на РИК. Вторият сигнал, подаден днес, е че в град Дебелец е налице камион, на който има поставен агитационен материал. Превозното средство е паркирано на повече от 300 метра от избирателни секции. Не е установено лице, което да агитира за конкретна политическа сила. Тук Районната комисия също е счела, че няма нарушение на Изборния кодекс.