До областния управител на София-град Стефан Арсов бе изпратен сигнал от граждани, живущи в района на ул. "Суходолска“, "Кубан“, бул. "Александър Стамболийски и бул. "Възкресение“ във връзка с бездействието на Столична община в лицето на районния кмет Димитър Петров и кмета на София Васил Терзиев заради преливаща улица.

Ето какво се казва в сигнала:

Преди 10 дни при проливен дъжд между 9 и 11 октомври 2024 г. шахтата на кръстовището на ул. "Кубан“ и "Суходолска“, която обслужва канализацията на кв. "Факултета“ е започнала да прелива по улицата. Самата шахта се нуждае от постоянно почистване и поддръжка, но това не се е случвало от началото на годината.

Изградената канализация, която запушва шахтата, поема нечистотиите на една част от живущите във "Факултета“, но всичко се излива в дворовете, улиците и булевардите на хората, подали сигнала до областния управител.

На 14 октомври шахтата е спряла да прелива, но нито от Общината, нито от районната администрация са направили нещо по въпроса.

Аналогичен случай живущите описаха и на кръстовището на ул. "Кубан“ и бул. "Възкресение“, които стигат до бул. "Никола Мушанов“.

Живущите в района отправиха апел към областния управител на София-град Стефан Арсов да бъде извършена проверка на място и да бъдат задължени компетентните институции-в лицето на Столична община, да отстранят проблема.

Гражданите апелират и Министерството на здравеопазването и Столичната РЗИ да направят изследване каква бактериологична флора залива живущите в района, които са възмутени от бездействието на институциите относно здравето на столичани.