Пловдивчани продължават да се чувстват все едно са посетители на сауна, докато пътуват в градския транспорт и ежедневно сигнализират "Фокус" за нередностите.

Потърпевшите пътници са се возили по линия номер 99, както и номер 24.

"Пътувах с автобус по линия 99. От климатик нямаше и следа и вместо това автобусът караше с отворена първа врата. Уж щеше да има проверки за климатици, но няма и следа от такива неща. Ако фирмата няма пари, защо не обяви фалит?", пише гражданка в оплакването си до нас.

Пловдивчанин също се е възползвал от предложението за 1 лев да посети сауната на транспорта в града.

"Стоейки и мислейки си, искам да задам много въпроси за градския транспорт в града ни. Въпроси без отговори обаче. Чудя се, докога ние гражданите на Пловдив ще сме принудени всекидневно да пътуваме в рейсове с температура вътре около 37 градуса! Няма ли контрол или актове? Докога ще бъдат унижавани всички пътници? Днес в автобус по линия 24 термометърът показваше близо 39 градуса."

Припомняме, че преди дни директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов сподели, че служителите му проверят автобусите за неработещи климатични системи. 

Той ни увери, че вече тече процедура по налагане на санкции и предписания на превозвачите.

"Не са много рейсовете без климатици. Получихме уверение от всички оператори, че полагат усилия и много скоро ще бъдат поправени всички климатични уредби."