Община Пловдив е изправена пред угрозата да върне 20 милиона лева заради забавения ремонт на "Брезовско шосе". Строителният обект е част от Водния проект за реконструкция на водопровода и канализацията и изграждане на Северния обходен колектор.

Проектът трябва да бъде завършен до края на 2023 г., но повече от очевидно е, че  срокът няма да се спази. И тъй като изграждането на обекта е с европейско финансиране, общината ще трябва да върне парите, предаде репортер на "Фокус".

Припомняме, че по-рано днес съобщихме, че археолозите, които наблюдават ремонта на "Брезовско шосе", спират работа, защото Община Пловдив не им е платила за август и септември около 50 000 лева. 

В общинския бюджет са предвидени средства за проучванията на Плоската могила, през която минава важното инженерно съоръжение. Средствата обаче не се превеждат регулярно към експертите.

Археолозите имат разрешение за цялата календарна година и могат да са на обекта дори в студени дни, когато времето позволява и не вали. На терена работят паралелно със строителната фирма и, след като машините разкрият определен сектор, те проучват обекта, заради което работата върви изключително бавно.