Не се очаква съществен ръст на наемите, според проучване на консултантска компания за бизнес имоти. След леко покачване през второто тримесечие, наемните нива на главните търговски улици в големите градове се стабилизираха и останаха непроменени до края на годината. Това показва проучване на Cushman&Wakefield Forton - консултантска компания за бизнес имоти, цитирана от bTV. Бул. "Витоша" в София приключи 2023 година с наемни нива около 54 евро/кв. м, спрямо 53 евро/кв. м преди година. 

При търговските центрове, годината започна и завърши с леко повишаване на наемните нива. В основните търговски центрове в София нивата достигнаха 37 евро/кв. м спрямо 35 евро преди година. 

При ритейл парковете, в началото на годината бе отчетено леко покачване, което бе последвано от стабилизация в следващите три тримесечия. Стабилните наемни нива в този сегмент се дължат на засиленото предлагане на нови търговски площи. Нивото на наемите в ритейл парковете към края на 2023-та година е около 11 евро/кв. м спрямо 10.50 евро преди година. Съществен ръст на наемите не се очаква.