В Пловдив отново ще има ледена пързалка. Атракцията ще бъде разположена на познатото място - площад "Централен", съобщи кметът Костадин Димитров, предаде репортер на "Фокус".

Фирмата, която ще изгради съоръжението, ще плати солидна застраховка на площада в полза на община Пловдив, по изрично настояване на градската администрация. 

"Имахме дълбока комуникация за зимната пързалка. Предложихме да бъде в район "Западен" близо до Братската могила, но там няма захранване. Затова поискахме застраховка на площада за 100 000 лева в полза на общината. Една плочка да има разместена - за последно ще им е. Поставихме условия всички съоръжения да се носят на ръка и да се положи допълнителна изолация, за да не замръзва настилката" - обясни Димитров.

Кметът отказвал 2 седмици да разреши ледената пързалка да бъде на централния площад, но снощи представителят на фирмата се съгласил с условията и поел ангажимент да ги изпълни. Така че пловдивчани и гостите на града ще се радват тази година на атракцията.

Във всички райони ще има коледна елха, по традиция, а тази година ще има празнична украса и на малката главна. 

На пл. "Стефан Стамболов" вече започна подготовката за монтиране на градската елха. Коледното дърво ще бъде издигнато от 28 до 30 ноември. Елхата ще е висока 13 метра, уточни заместник-кметът по култура Пламен Панов. Украсата ще бъде подменена и различна. 

Кметът Костадин Димитров по традиция ще запали празничните светлини на 1 декември от 17:30 ч. В ролята на дядо Коледа ще се превъплъти актьорът Стоян Сърданов.