Мъж на 57 години от великотърновското село Плаково е загиналият при снощната катастрофа на пътя Дебелец – Плаково, предаде кореспондент на "Фокус“.

От Областна дирекция на МВР – Велико Търново припомнят, че произшествието е регистрирано около 18:00 часа, като уточняват, че времето е било облачно, но настилката е била суха.

"По първоначална информация товарният автомобул, управляван от 57-годишният мъж, движещ се в посока от село Плаково към Дебелец е напуснал пътното платно, разрушил е еластична преграда и е паднал от мост. В резултат на това на място е починал водачът. Причините за произшествието са в процес на изясняване“, допълват от търновската полиция.

По случая е започнато досъдебно производство.

При другата катастрофа, която се случи снощи в областта – по пътя Русе – Плевен, е пострадал 62-годишен от село Ясеново. Тук причината за инцидента е интензивен валеж, заради който шофьор на камион, движещ се в посока от Русе към Плевен, се е преобърнал на пътното платно и е разпилял част от товара си. Мъжът е настанен за наблюдение с комоцио във великотърновската болница. Тестван е за употреба на алкохол, пробата е отрицателна.

На местопроизшествието е извършен оглед. Започнато е досъдебно производство.