Шофьор от Русе алармира за опасна ситуация на булевард "Тутракан", където една от шахтите е оставена без капак. Загриженият гражданин, г-н Ангелов, публикува в социалните мрежи снимка на отворената шахта, предупреждавайки другите шофьори за риска.

"Капакът на шахтата бе изхвърчал в буквалния смисъл. Спряхме, за да я сложим. Карайте внимателно, шахтата е счупена! Колкото можахме направихме“, обясни г-н Ангелов. Той уточни, че опасността е в участъка преди автомивка "Easy", предаде "Русе Медиа".

Мнения и съвети от шофьори

Под поста на г-н Ангелов заваляха мнения и съвети от други шофьори. Едно от предложенията бе да се сложи клон на мястото на липсващия капак, но това също предизвика критики. "Тоя клон в тъмното кой ще го отрази да ви кажа. Ако се сложи светъл плат или светлоотразителна лента (едва ли ще имат възможност) ще е далеч по-видимо“, опонира друг шофьор.

Препоръки за подаване на сигнал

Много от коментиращите предложиха да бъде подаден сигнал на телефон 112, за да може да бъде изпратен екип, който да обезопаси района. Това е стандартна процедура, която може да предотврати потенциални инциденти и да осигури безопасността на движението.

Заключение

Ситуацията на булевард "Тутракан" в Русе показва колко е важно гражданите да бъдат внимателни и да реагират бързо при подобни случаи. Независимо дали става въпрос за спукана гума, счупена шахта или друг вид препятствие на пътя, навременната реакция може да спаси животи. Подаването на сигнали на съответните органи е ключово за бързото разрешаване на проблемите и за осигуряване на безопасността на всички участници в движението.