137 водачи на моторни превозни средства и други 14 участници в движението са проверени в хода на проведената в село Климент операция по метода на широкообхватния контрол. По време на проверките е установен водач на пътно превозно средство с животинска тяга с алкохол 2, 54 промила, съобщават от ОДМВР-Шумен.

За различни констатирани нарушения полицейските служители са  съставили 9 акта са установени административни нарушения, наложени са 31 глоби с фиш.  В хода на проверките бил установен водач на тежкотоварен автомобил "Пежо" с варненска регистрация, който управлявал със счупено предно стъкло. За опасната техническа неизправност автомобилът бил спрян от движение до отстраняването ѝ, съставен е акт на водача.

Служители на ИА " Автомобилна администрация" са извършили проверка на пет товарни автомобила, установени са две нарушения за неспазване на почивките на водачите и две, свързани с нередовни пътни документи. Служители на Инспекция по труда са проверили 11 водачи на автомобили, нарушения не са установени. По време на проверките от БГ ТОЛ са засекли двама водачи, които управляват с неплатени глоби за винетки. Провереният един тежкотоварен автомобил от Агенция "Пътна инфраструктура" за евентуално превишение на превозвания товар е бил без нарушения. Осем са проверките на от служители на Агенция "Митници", нарушения не са установени.