Основен акцент в тази операция е недопускане на нарушения, свързани с изборния процес. Особено внимание се обръща територията на общините Костенец и Долна баня. Това съобщиха от полицията на нарочен брифинг, предаде репортер на "Фокус".

"На територията на тези две общини имаме представители от НАП, БАБХ и Регионалната инспекция по горите. В проверяващите екипи е и "Криминална полиция". Проверяват се частни адреси, които са предварително набелязани и търговски обекти. Ще проверяваме също игрални зали и заложни къщи", разясни началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР-София комисар Петър Соколов.

Към 11 часа резултатите са следните: "На територията на община Костенец и Долна баня са проверени 76 лица и 60 МПС. Задържани са 6 лица. Три, от които, представляват интерес на полицията и две без интерес за полицията", каза комисар Соколов.

Той допълни, че до момента по ЗДвП са съставени два акта и един фиш. "На входовете и изходите на двете общини има сформирани КПП-та. Сред екипите има и служители на "Жандармерия".

"Наличната информация, която сме имали от предходни избори сега ще бъде проверена от подвижните екипи, които са на терен", уточни униформеният.

"Всяка информация, която е получена за купуване и продаване на гласове е извършена незабавна проверка и материалите са предадени и докладвани на съответната прокуратура", отговори на върос Соколов.