Шестима души са пострадали в четири пътни инцидента в Старозагорско през уикенда, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 14 септември, около 13.00ч., по път II-55 общ.Гурково, км34+650, /Проход на Републиката/, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а."Рено", управляван от 34-годишен мъж и влекач "ДАФ", с полуремарке, управляван от 52-годишен мъж. От медицински екип на място са прегледани трима души, пътували в леката кола. Това са 62-годишна жена, 3-годишно момче и момиче на 1 година. Те са освободени след като са отказали да бъдат транспортирани за преглед в медицинско заведение. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на РУ-Казанлък.

Около 22.40ч. на същия ден, по бул."23 пехотен шипченски полк" в Казанлък, е настъпило друго пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, докато 37-годишен мъж е паркирал управлявания от него т.а."Шкода", водачът отворил предната лява врата и в нея се е ударило движещо се индивидуално електрическо превозно средство, управлявано от 32-годишен мъж. На водача на индивидуалното елктрическо превозно средство е оказана медицинска медицинска помощ и е освободен. Шофьорите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на РУ-Казанлък.

На 15 септември, в 15.40ч. в жк."Изток" в Казанлък, по улица без име, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между т.а. "Форд", упрвляван от 41-годишен мъж и 79-годишна пешеходка. Пострадала е пешеходката, която е настанена в болнично заведение с опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат. В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство..

Отново в неделя, по път III-554, в района на км.46, /Околовръстен път гр. Гълъбово/ в Гълъбово, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а "Фолксваген", управляван от 26-годишен мъж и влекач "Мерцедес", с прикачено към него полуремарке, управляван от 47-годишен мъж. Пострадал е водачът на леката кола, който е настанен в болнично завадение без опасност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати. Образувано е досъдебно производство.