По данни на РУО Пазарджик след подадени заявления от украински семейства, шест ученици са насочени в три училища в област Пазарджик – НУ "Васил Левски“ – Пазарджик, СУ "Васил Левски“ – Велинград и СУ "Александър Иванов-Чапай“ – Белово. Определени са дните от седмицата и часа за провеждане на допълнителното обучение по български език като чужд във всяко училище, приело ученици от Украйна.Това съобщиха от областната администрация.

Проведена е онлайн среща с началника на РУО-Пазарджик и директорите на държавните и общинските училища в областта във връзка с благотворителната инициатива "Деца помагат на деца“, в резултат на което Пазарджик е втората област с най-много събрани пакети за хуманитарна помощ.

В петте дирекции "Бюро по труда“ в областта са сформирани мобилни екипи, които провеждат срещи с украинските граждани по настоящ адрес и желаещите попълват анкета за проучване нагласите им за работа. Изготвени са регистри на работодатели, които желаят да наемат украински граждани, както и на лица от Украйна, заявили желание за работа.