Схема за финансова интернет измама разследват съвместно полицаи от Велико Търново и служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност“, предаде кореспондент на "Фокус“. Сигнал за нея е подала шефката на социалната дирекция в Община Велико Търново Росица Димитрова, тъй като от нейно име е искано да бъдат превеждани пари към сайтове за залагания.

Всичко се случило, след като профилът на Димитрова във Фейсбук, е хакнат. Последвала и комуникация през месинджър са измамени хора, които са превели немалки суми пари, чийто получател не е тя.

"Всичко се случи извън контрола ми. Едната от сумите е 275 лв., на други хора са писали 485 лв., 325 лв. За съжаление, това е изключително грозно, изключително притеснително“, обяснява Димитрова.

От Областна дирекция на МВР – Велико Търново заявиха, че работят по поне още четири подобни случая с такъв тип интернет финансова измама. Съдействие им оказват и колегите им от ГДБОП.

Росица Димитрова призова хората да са бдителни и да не се предоверяват на съобщения от лични чатове. Същото съветват и органите на реда.