Пленер за изрисуване на фасадата на чешмата в с. Генерал Инзово с участието на международно признатите художници Сара Йейтс от Англия и Паола Делфин от Мексико, обединява местната общност.

На 4 септември 2024 г. в село Генерал Инзово се състоя вдъхновяващ пленер за изрисуване на местната чешма, с участието на английската художничка Сара Йейтс и мексиканката Паола Делфин. Събитието събра децата от детската градина, потребителите на дневния център за стари хора, децата от ОЦИИД с. Кабиле, жителите на селото, както и гости от село Видинци.

Пленерът се проведе на края на селото в посока с. Крумово, където под умелото ръководство на Сара Йейтс, Паола Делфин, Смиляна Саханджиева и Петър Чапкънов деца и възрастни с ентусиазъм взеха четките в ръце и сътвориха много красиви картини, истински произведения на изкуството.

Сред специалните моменти на събитието беше и демонстрацията на традиционни занаяти от Радостина Колева. Тя показа на присъстващите как се тъче на стан и изложи своите впечатляващи произведения, които отразяват богатото културно наследство на региона. Нейното участие добави допълнителен колорит към събитието, като вдъхнови млади и стари с връзката между миналото и настоящето.

Кметът на община "Тунджа“ - Станчо Ставрев, лично връчи наградите от националния конкурс "Аз и моите приятели – животните“ 2024 г. – МОН и НДД, гр. София на Калина Трантеева и Евгени Георгиев от село Роза, като подчерта значимостта на подобни инициативи за насърчаване на културното и художественото развитие в региона.

Пленерът не само оживи местността, но и подчерта силата на съвместното творчество и сплотеността в общността.