Сестрите Никол и Нанси Николови, съответно на девет и пет години, спечелиха злато и бронз на Международeн турнир по джудо в Турция. Състезателките на видинския клуб "Бъдин", отново представиха достойно България и Видин на международна сцена, каза за Фокус треньорът им Красимир Нинков. Те участваха в третото издание на Международния турнир по джудо в чест на олимпийския шампион Хюсеин Йозкан в Турция. В силното състезание сили мериха над 1500 джудоки от 15 държави. 

В категория до 19 килограма при момичетата Нанси заслужено спечели златния медал.

Никол бе единствената българка в категория до 28 килограма, където в изключително тежка конкуренция на 33 състезателки в категорията, тя загуби на полуфинал със съдийско решение заради използване на непозволена техника. Никол успя да се пребори за бронзовия медал.

Двете момичета за втори път участват в международния турнир в Турция. Олимпийският шампион от Сидни 2000 година Хюсеин Йозкан се снима с Нанси и Никол, а при награждаването връчи и парична награда на Нанси, разказа пред журналисти бащата на талантливите състезателки ММА-боецът и футболист Емо Николов.

Сестрите Никол и Нанси  Николови са надежда на видинското джудо. Никол е ученичка в средно училище "Св. Кирил и Методий“ във Видин, а сестра й Нанси  ходи в детска градина. Миналата година също бе успешна за момичетата, когато те спечелиха няколко важни състезания и завоюваха златени медали. Те станаха шампионки по бразилско джиу джицу в отворен международен турнир в София, в който участваха повече от 100 състезатели, сред които представители на Испания, Италия, Република Северна Македония и САЩ.

Никол Николова печели отличие след отличие от различни турнири в страната. Тя тренира джудо във видинския клуб вече четвърта година. В края на състезателната 2022 година, тя имаше в актива си спечелени в различни турнира над 20 отличия, сред които - 7 златни и 3 сребърни медали, допълни треньорът Нинков.

По нейните стъпки върви и по-малката и сестричка  петгодишната Нанси Николова, която завърши спортната 2022 г. с над 5 отличия и двете вече се утвърждават като надеждите на видинското джудо. Във видинският спортен клуб "Бъдин“ тренират бойни изкуства над 30 деца на възраст от 6 до 12 години, допълни треньорът на по самбо и джудо Красимир Нинков.