Три пътни произшествия са възникнали на територията на Кюстендилска област, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. 65-годишен пешеходец е бил блъснат от лек автомобил, управляван от 38-годишен водач . Инцидентът е възникнал на пътя село Ябълково –Кюстендил, пострадалият е със средна телесна повреда и без опасност за живота. Досъдебно производство е образувано по случая.

На Главен път Е-79 – при разклона за село Пиперево, 74-годишен водач на лек автомобил е блъснал на пешеходна пътека 19-годишна пешеходка, която е настанена в дупнишка болница със счупени ребра и контузия на главата. Тестовете за употреба на алкохол и наркотици на водача на лекия автомобил са отрицателни. Досъдебно производство е образувано по случая в Районно управление - Дупница.

19-годишна водачка на лек автомобил е починала при пътнотранспортно произшествие, възникнало на АМ "Струма“ на 6 юли. Водачката е загубила контрол над автомобила, блъснала се е в еластична ограда и автомобилът се е преобърнал в крайпътен скат. Пътникът в автомобила е прегледан от екип на Центъра за Спешна медицинска помощ - Рила, не е пострадал. Досъдебно производство е образувано по случая в Районно управление - Рила, уведомен е дежурен прокурор.