Ново кръгово кръстовище ще бъде изградено на ул. "Димитър Талев" и ул. "Поручик Въльо Стефов" в район "Южен". Районният кмет Атанас Кунчев е обявил обществена поръчка за изработване на технически инвестиционен проект за обекта, предава "Фокус".

Основание за провеждане на настоящата обществена поръчка е създалият се интензивен трафик от автомобили, особено в сутрешните и вечерни часове на денонощието на кръстовището между ул. "Димитър Талев" и ул. "Поручик Въльо Стефов". Има необходимост от изграждане на кръгово кръстовище, като за целта трябва да бъде изготвена проектна документация. В резултат на изпълнението, възложителят цели разрешаването на този обществен транспортен проблем, чрез изработването на проект, създаващ по-добра организация на движението.

Оценяването и класирането на офертите ще се извърши на база на "икономически най-изгодната оферта" и на първо място ще бъде класирана офертата на участник, предложил най-ниска цена за изпълнения на поръчката. 

Срокът за подаване на оферти е до 29 юли включително. Прогнозната стойност е 12 500 лв. без ДДС, осигурени от бюджета на район "Южен".