20 хиляди лева е платило семейството на Дебора на поп-фолк изпълнителя Галин, за музикалния й клип, сподели защитникът на Георги адвокат Петко Кънев след края на заседанието пред репортер на Plovdiv24.bg.

"Разпита на майката промени ситуацията до толкова, като каза какво действително е имало, като намерение и за какво са били използвани пари, които са постъпили по сметката. Въпросният клип не е сниман така, както бе изтъкнало пред обществото, че това е жест на въпросния певец към нея, за това което е преживяла. Бил е платен", допълни той.

Адвокат Кънев не можа да конкретизира дали парите са взети от създадената сметка в помощ на Дебора след един от големите протести миналото лято, или са лични средства на семейството.  

"Нямам извлечения на сметката, казвам ви, какво е установено от заседанието. Майката го каза."

Той допълни, че по време на разпитите са излезли интересни факти, които не са били известни на защитата на Георги до сега и каза, че в разпита на майката са констатирали противоречия.

Малко по-късно Районен съд-Пловдив разгледа за пореден път искането на защитниците на Георги за изменение на мярката му за неотклонение. 

Георги Георгиев беше задържан на 30 юли 2023 година и вече година е в ареста, сега след решение той е под домашен арест.

Процесът ще продължи на 12 септември с разпит на още свидетели и вещи лица.