Младо семейство се върна в рудоземското село Чепинци, за да отвори първата аптека. Това съобщи за "Фокус“ кметът на селото, Мустафа Брахимбашев. Виктория и Кристиян Милеви са живеели в Пловдив, но тъй като Виктория е магистър-фармацевт, решават да се върнат в родното си село и да открият аптеката, за да бъдат в помощ на жителите на Чепинци.

Хората от селото са очаквали с нетърпение откриването на аптеката. "Животът е такъв, че се налага аптеките да се ползват по-често и от хранителните магазини. Това е една добра придобивка за селото. Много малко села могат да се похвалят с аптека. Това спестява време и пари. Най-близката аптека е в Рудозем, който се намира на 7 км. Пести се време и най-радващото е, че това го правят млади хора от Чепинци“, поясни кметът на Чепинци.

Той уточни, че селото е едно от най-големите в Смолянско и в него живеят около 2300 души. "Ние не се оплакваме от обезлюдяване. Чепинци е едно живо село и за това помага и гимназията – едно село няма ли училище, започва да се обезлюдява“, посочи Брахимбашев.

Той не скри, че младото семейство е положило сериозни усилия, за да успеят да открият аптеката. "Административните пречки в Българи са доста сериозни. Чест им прави, че устояха и отвориха аптеката. Много малко хора биха се справили с бюрокрацията, която за съжаление съществува в нашата страна. Надявам се, че бизнесът ще им върви и дано има още млади и инициативни хора в селото“, изрази надежда кметът на родопското село.

Брахимбашев отбеляза, че в Чепинци няма миграция. "Около 85 – 90 % от учениците, които излизат от гимназията в селото, кандидатстват във висши учебни заведения. Голяма част от тях остават да работят в големите градове, което е разбираемо, защото там намират по-добро заплащане и по-добра реализация. Хубавото обаче е, че всички се прибират в Чепинци и си влагат спестяванията в нашето село“, каза още кметът.

Нели ГЕРГЬОВСКА