Семейство с две деца остана без дом след пожар във видинското село Сланотрън, предаде репортер на “Фокус". В събота пожарът пламнал около 14.26 часа, в къщата на семейството в дунавското село. Пристигналите на адреса два екипа на видинската пожарна успели да потушат пламъците. Причината за пожара е неправилно ползване на отоплителен уред. Огънят унищожил 200 кв.м покривна конструкция, мебели и домашното имущество. За щастие четиримата обитатели на дома-жена с две деца и брат й, са били спасени. От огъня са спасени и близките три сгради. След пожара семейството на 60-годишата Таня, двете и деца и брат й останаха без дом.

Кметът на село Сланотрън Калин Любенов веднага след пожара е реагирал и е настанил семейството в пенсионерския клуб на Сланотрън.

Семейството няма близки и разчита само на себе си, съселяните си и добри хора, за да могат да възстановят щетите от пожара и отново да имат дом, разказа кметът Калин Любенов. Затова и той откри дарителска кампания за подпомагане на семейството. Той допълни, че сега е времето да бъдем хора и да им помогнем, кой с каквото може. Семейството няма нищо след пожара, необходими са им одеяла, спално бельо, мебели, електроуреди, дрехи. Калин Любенов уточнява, в разпространения призив за помощ, в своя Фейсбук профил, че със събраните средства от дарения ще се ремонтира и обзаведе дома на семейството. Кметът е поел й ангажимент, че ще публикува подробна информация и разплащателните документи за изразходените средства.

Повече информация и дарителската сметка всеки, който иска да помогне,  може да види на фейсбук профила Kalin Lyubenov, кмет на село Сланотрън.