Великотърновското село, станало известно с това, че местни не допускаха до урните за гласуване хора, които не познават – Водолей, си има нов кмет. При 100% обработени секционни протоколи е ясно, че кандидатът на "БСП за България“ Милен Мирчев събира 240 гласа, а досегашният кмет Антоанета Тодорова от ДПС – 137 гласа, предаде кореспондент на "Фокус“. Така дамата отстъпва постът, който заемаше повече от два мандата.

В населеното място са гласували 393-а души, като има 16 недействителни бюлетини.

"Фокус“ припомня, че още два часа след началото на изборния ден беше подаден сигнал на тел. 112 за напрежение пред единствената избирателна секция във Водолей. Полицията се отзова и обаждането се оказа основателно. Официални изборни нарушения не са констатирани поне към този момент, но органите на реда останаха на място през целия ден.

Напрежението бе заради 60 лица с право на глас, регистрирани в населеното място по настоящ адрес. Това провокира жителите, които решиха да пуснат гласа си, но да останат до края на изборния пред единствената секция и така да не позволят на хора, които не познават, да гласуват в селото им.