В това варненско село няма аптека, транспорт, лекар, почти няма и обхват. Губи се някъде след площада. Тук и коли няма, хора не идват. А малкото, които все пак решат да го посетят го правят по две причини заради водопада и въздуха, така разказват местните жители на село Неново.

Шепата хора, които днес живеят тук си спомнят как някога властта е искала да отвори най-голямата белодробна болница в региона, заради въздуха. "Идваха да го мерят, не им разбирам, но казаха, че нашият въздух бил най-чистия в областта", обясняват с гордост местните. Те си обясняват чистотата на въздуха с липса на хора, коли, но и със гъстата, борова гора, която опасва селото.

Сочат стара къща, в края на улицата. "Там живее един човек от Варна, идват всеки уикенд, че детето има астма." Според възрастните, най-много тук идват брокери да искат да купуват къщи, заради голямото търсене, но никой не иска да продава. "На пазара има едва няколко парцела".

Най-голямата атракция в селото е водопадът. До там се върви през гората, около 20 мин. Хората молят, посетителите да спират на площада, за да се запази гората чиста. Това е и от малкото места, на които няма да видиш боклуци по земята.