Семинар на тема "Сексуално, репродуктивно и емоционално здраве; здравословно хранене и диететика; спорт и активен начин на живот за младите хора във Велико Търново“ предстои във Велико Търново днес, предаде кореспондент на "Фокус“. Събитието се организира от Фондация "Искам бебе“ и Филиал - Велико Търново към Медицински университет-Варна. Проявата е напълно безплатна и е насочена към младежи на възраст от 15 до 29 години. Семинарът започва в 12:00 часа и ще се проведе във Филиала на ул. "Михаил Кефалов“ № 2. Предварително записване не е необходимо.

Лекторите са изявени специалисти в своите области:

Д-р Александър Кобаков – акушер-гинеколог, МБАЛ "Света София“ – София, дългогодишен член на БЧК, носител на звание "Последовател на Пол Харис“ на Ротари Интернешънъл, ще говори за сексуалното здраве и биологичния часовник“, определящ най-добрата възраст за зачеване и раждане на здраво дете.

Д-р Ан (Ангелина Недялкова) – ендокринолог, създател на редица програми за здравословен начин на хранене, репродуктивно здраве и проблеми на метаболизма.

Катя Симеонова – психолог с дългогодишна практика е терапевт в групите за емоционална подкрепа на жени с репродуктивни проблеми и ще сподели своя опит.

Баскетболният треньор на отбора кадети на националния отбор на България по баскетбол и главен мениджър на баскетболен клуб "Хебър“ – Веселин Веселинов е лекторът по темите за активния начин на живот, спорт и физическа активност.

Радина Велчева – основател на Фондация "Искам бебе“ ще говори за предизвикателствата, които стоят пред младите хора днес по пътя им към желаното родителство.

Проект "Младите българи – архитекти на промяната“ (договор 25-00-34/12.07.2023г.) на фондация "Искам бебе“ се финансира от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежките дейности.