Седмица на здравето организират в Художествена галерия - Добрич от 4 до 8 април, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Събитието е част от традиционната общинска кампания "Бъди здрав!“, която започва следващата седмица. Всеки ден от 10,30 ч. до 11,30 ч. в Художествената галерия ще бъдат организирани работилници за деца от всички възрасти на тема "Изкуството и спортът“.

Ще се моделират фигури на спортисти и ще се рисува върху хартиени вази, вдъхновени от изкуството на древна Гърция, където спортът е бил на почит, а връзката между физическото здраве и красотата е била неразривна. В понеделник от 10,30 ч. е предвидена презентация "Здрав дух в здраво тяло" Спортът в изкуството на древна Гърция“ и работилница "Колажиране на хартиена ваза с фигури на спортисти“, във вторник – презентация "Здрав дух в здраво тяло. Спортът в изкуството на Древна Гърция“ и работилница "Моделиране на фигури на спортисти от глина“, в сряда – презентация "Здрав дух в здраво тяло. Спортът в изкуството на Древна Гърция“ и работилница " Колажиране на хартиена ваза с фигури на спортисти“, в четвъртък - презентация "Здрав дух в здраво тяло. Спортът в изкуството на Древна Гърция“ и работилница "Моделиране на фигури на спортисти от глина“, в петък -

презентация "Здрав дух в здраво тяло. Спортът в изкуството на Древна Гърция“ и работилница "Колажиране на хартиена ваза с фигури на спортисти“.

Посещенията в работилниците, посветени на здравето, са безплатни. На 7 април на страницата на Художествена галерия – Добрич във Фейсбук ще бъде публикувано видео на тема "Здрав дух в здраво тяло“.

Жулиета НИКОЛОВА