На 14 септември българските пожарникари и спасители честват своя професионален празник. И тази година събитийната програма на РДПБЗН-Русе за традиционната Седмица на пожарната безопасност включва множество инициативи – ден на отворени врати, изложба от конкурси за детски рисунки, демонстрация на пожарна и аварийно-спасителна техника, прием на граждани в Музея на пожарното дело, срещи с доброволци и ветерани, открити телефонни линии, приемни за граждани и т.н.

Традиционната тържествена церемония, по случай професионалния празник, ще се състои на 13 септември петък от 11 часа пред сградата на Първа РСПБЗН в Русе, на бул. "Трети март“ 23. Това известяват от ОДМВР-Русе. 

Тази година програмата на РДПБЗН – Русе ще продължи в дните от 9 до 16 септември включително, когато за първия учебен ден на пл. "Княз Александър Батенберг“ в Русе служителите на дирекцията организират атрактивни демонстрации с пожарна и спасителна техника, оборудване и защитни средства. 

Подобни прояви през седмицата, организирани от пожарникарите и спасителите, се предвиждат в цялата страна и те целят да популяризират дейностите, осъществявани от служителите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – МВР.