Седмица на морето започва в Каварна от днес, ще зарадва местни и туристи с разнообразни събития, за различни възрасти и различни вкусове, предаде репортер на "Фокус". Първото събитие е тази вечер от 19:00 ч. Драматичен театър "Йордан Йовков" - Добрич ще представи "Боряна" на сцената на Народно читалище "Съгласие - 1890 г.".

В следващите дни културният афиш включва литературно четене в Хамама, концерти на Графа и Мариана Попова, музикално-комедийно шоу с участието на Краси Радков, танцов спектакъл, кино под звездите, театър, лазерно шоу. Площад "Защитата на Каварна" е локацията на събитията на открито. В онлайн платформите, които поддържа морската община - Фейсбук и интернет страница, са публикувани подробности за културната програма тази седмица.

Днес в 11:00 ч. във фоайето на Община Каварна откриват изложбата "Богатството на Калиакра“, посветена на 20-годишнината от началото на археологическите проучвания на нос Калиакра. Част от съдържанието й са емблематични археологически открития, изключително интересни и ценни.

Жулиета НИКОЛОВА