Седем са в болница, трима в тежко състояние, след тежката катастрофа днес около 15,30 ч. край Арчар-Добри Дол между пътнически бус и лек автомобил, предаде репортер на "Фокус“.

Всичките пътници от буса -шестима, вкл. и шофьорът, са настанени във видинската болница "Св.Петка", трлима в изключително тежко състояние. С тежки черепно-мозъчни травми в реанимация са настанени две жени и един мъж. Останалите четирима мъже, сред които и шофьорът на пътническия бус, са с по-тежки и по леки травми по тялото и счупвания, уточниха за "Фокус“ от здравното заведение. На всички пострадали се правят задължителни изследвания и снимки за установяване на състоянието им, казаха още лекари.

По предварителна информация пътуващите в буса се връщат в България от Германия и са пътували към Пловдивско.

От ОДМВР-Видин допълниха, че на двамата шофьори - на лекия автомобил и на буса, са взети кръвни проби за алкохол, които са отрицателни.

Катастрофата между пътническият бус и лекият автомобил “Мерцедес“ е станала около 15.30 ч. на пътя Арчар- Добри дол. По време на инцидента е валял дъжд и пътя е бил мокър, пътническият бус, с пловдивска регистрация на завой е поднесъл и се е блъснал в насрещно идващия лек автомобил с видинска регистрация.

Към 18 часа на пътя Арчар-Добри дол са се образували и в двете посоки тапи от чакащи автомобили, сигнализират шофьори в специализирани Фейсбук групи.  

Ирена Данаилова