Седем медала донесоха варненските състезатели по кану-каяк от държавния шампионат в Пловдив. Между 6-и и 8-и септември гребната база в Пловдив бе домакин на стартовете в "тежката артилерия" - Държавния индивидуален шампионат по кану-каяк за мъже и жени. В изключително силна конкуренция състезателите на СК “Черно море - Бриз кану-каяк" отново доказаха, че са сред водещите клубове в България.

В едноместното кану на 500 и 1000 м. Александър Григоров два пъти извоюва среброто, плътно следван от Борис Босилков, който завоюва два бронзови медала.

В двойката кану на 1000 м Босилков и Григоров грабнаха среброто. На 200 м в едноместното кану Александър Григоров остана трети. Борис Босилков добави още един бронз на 5000 м в едноместното кану.

Само малшансът попречи за спечелване на още две отличия, оставяйки двойката кану Александър Григоров и Генади Петров на стотни от медалите на 200 и 500 м. Много добро състезание и за Карина Семенова, която се представи на ниво. След силното представяне и на звено “каяк" в състав: Ангел Железов, Петър Петров, Симеон Стойчев и Давид Георгиев във всички дисциплини, извоювайки призови места в шестицата, СК “Черно море Бриз кану-каяк" завърши на четвърто място в генералното класиране по отбори, което е и най-доброто класиране в настоящия век.

Треньори на отбора са Паисий Любенов и Васил Господинов. Напомняме на всички любители на кану-каяка, че на 28.09.2024 г. (събота) Варна и гребна база “Бриз" отново ще бъдат домакин на станалата вече традиционна регата: "Купа “Черно море". Стартът ще бъде в 9 ч.