Само за поседните три дни видинските полицаи задържаха двама дрогирани и един пиян шофьори, седнали зад волана, съобщават от Областната дирекция на МВР-Видин (ОДМВР).

36-годишен видинчанин, шофирал лек автомобил под въздействието на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 8 септември около 21.15 часа на ул. "Цар Иван Асен II“ в областния град служителите на реда спрели за проверка "Форд Мондео“ с финландска регистрация – собственост на българска гражданка. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на канабис. Униформени придружили мъжа до ЦСМП, там той дал проби за медицинско изследване. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

20-годишна жена от град Димово, шофирала лек автомобил под въздействието на наркотични вещества, е била задържана в полицейския арест за срок до 24 часа. На 9 септември около 22.05 часа в с. Макреш служителите на реда спрели за проверка "Фолксваген Голф“ с монтанска регистрация – собственост на жител на Димово. При тестване с техническо средство пробата на жената реагирала положително на амфетамин и метамфетамин. Тя отказала да даде проби за медицинско изследване. По случая в РУ-Кула е образувано бързо производство.

В неделя - 10 септември в 00.18 часа в дежурната част на видинската полиция постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие в Дунавци. 40-годишен местен жител, управлявайки личния си автомобил "Фолксваген Голф“ с видинска регистрация, движейки се в посока центъра на градчето след преминаване по моста над река Войнишка напуснал пътното платно и се блъснал в бордюр и стълб пред частен дом. При тестване с дрегер за наличие на алкохол пробата на водача отчела 1.96 промила. Униформените съпроводили мъжа до ЦСМП-Видин, там той дал проба за изследване, и след медицински преглед бил освободен. След огледа колата е била предадена с протокол за доброволно предаване и репатрирана за съхранение в база на областната дирекция на МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

След влизане в сила на промените в Наказателния кодекс това е седми случай във Видинска област, на отнемане на автомобил, собственост на водача, който сяда да шофира след употреба на алкохол или наркотични вещества. Това показва официалният бюлетен на  ОДМВР-Видин. Автомобилите се предават за съхранение с протокол за доброволно предаване или с протокол.