2251 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 17 до 23 юни 2024 година. През посочената седмица eкипите на "Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 1679 фиша и 74 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци. Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства. В три от случаите причината е неправоспособност на водача, в един – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани шест пътно-транспортни произшествия, при които девет души са пострадали, сочи още статистиката на "Пътна полиция“.

От началото на месец юни на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 6288 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 112.

От 17 до 23 юни се проведе специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL. Фокус при проверките бе употребата на алкохол или наркотични вещества от страна водачите на превозни средства. Проверените за седмица са 431 души – при шестима водачи е установена употреба на алкохол, при четирима - употреба на дрога, а при двама – липса на задължителната застраховка "Гражданска отговорност“.