Само за едно денонощие видинските полицаи задържаха двама дрогирани шофьори, в единия откриха и близо 38 грама кокаин, съобщават от Областната дирекция на МВР. Около 10 часа

Униформените спрели на разклона за с.Срацимирово, за проверка лек автомобил "Фолксваген Кади“ с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на 32-годишния водач реагирала положително на амфетамин. Мъжът дал проби за медицинско изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

Същият ден, в условията на неотложност, криминалисти предприели претърсване в дома и автомобила на 41-годишен видинчанин. Открили и иззели  пликчета с общо тегло 37,5 грама бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест, реагирало на кокаин. Мъжът е задържан до 24 часа. По случая в ОДМВР-Видин е образувано досъдебно производство.

От ОД на МВР -Видин съобщиха за Фокус, че от началото на годината до днес при проверки в региона пътните полицаи са установили 29 водачи, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества. По случаите са образувани общо 29 бързи и досъдебни производства. Също от началото на годината други 18 водачи са отказали за бъдат тествани за наличие на наркотични вещества. Те са санкционирани по административен ред – лишаване от право да управляват МПС за срок от 2 години и глоба в размер на 2000 лева. Само през изминалата седмица са били установи четирима, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества.