Само за 24 часа във Видин полицията задържа двама дрогирани шофьори и за двата случая е образувано досъдебно производство. Това съобщават от пресслужбата на Областната дирекция(ОД) на МВР Видин.

На 1 юли в 14 часа на тел.112 е постъпил сигнал за криволичещ по околовръстния път на Видин товарен автомобил в посока ГКПП "Дунав мост 2“. Насочилият се към мястото полицейски екип засякъл влекач "Даф“ с прикачено полуремарке, управляван от 40-годишен турски гражданин. При тестване с техническо средство за наличие на наркотични вещества пробата на водача реагирала положително на амфетамин и метамфетамин. Униформените съпроводили мъжа до Центъра за спешна медицинска помощ там той отказал за даде проби за медицинско изследване. На 2 юли шофьорът бил привлечен в качеството на обвиняем по образуваното по случая бързо производство и с постановление на Районна прокуратура – Видин е задържан  за срок до 72 часа.

Същия ден около 15:25 часа, в района на моста на изхода на гр. Димово, в посока с. Извор, 30-годишен видинчанин – водач на лек автомобил "Шкода Фабия“ е предизвикал пътно произшествие с друг автомобил. При тестване с техническо средство за наличие на наркотични вещества пробата на водача реагирала положително на канабис. Той дал и проби за медицинско изследване във Филиала за спешна медицинска помощ-Белоградчик. По случая е образувано досъдебно производство.

От ОД на МВР -Видин съобщиха за ИА "Фокус“, че от началото на годината до днес при проверки в региона пътните полицаи са установили 28 водачи, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества. По случаите са образувани общо 28 бързи и досъдебни производства. Също от началото на годината други 18 водачи са отказали за бъдат тествани за наличие на наркотични вещества. Те са санкционирани по административен ред – лишаване от право да управляват МПС за срок от 2 години и глоба в размер на 2000 лева. Само през изминалата седмица са били установи четирима, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества.