Училище само на 3 км от Добрич предлага модерна и привлекателна образователна среда. То се намира в село Дончево, достъпно и чрез обществен транспорт - влак и автобуси, предаде репортер на "Фокус". ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ е с целодневна организация на учебния процес, предлага безплатен транспорт и обяд за учениците.

Училището дава образование в екологично чиста и безопасна среда, далеч от градския шум и препълнените с ученици класни стаи. 

Сградата на училището е с просторни и слънчеви класни стаи, оборудвани с мултимедия. Всеки ученик има достъп до Wi-Fi, лаптоп или таблет, за да потърси необходимата информация. В процес на изграждане е и STEM кабинет по природни науки, математика и информатика, информират от пресцентъра на Община Добричка, на чиято територия се намира селото.

Училищният двор е озеленен, с цветни алеи и с беседки за отдих и занимания на открито. Всяка година учители и ученици участват в кампании за опазване на околната среда. Спечелени са две първи места в национални инициативи за "Чист и зелен двор" и "Герои на рециклирането".

За обучението на децата се грижат високо квалифицирани специалисти с дългогодишен опит и иновативни идеи. Целодневната организация на учебния ден и безплатният транспорт са облекчение за бюджета на семействата на учениците. От учебното заведение се предоставят средства и за финансово подпомагане при осигуряването на обяд за учениците с целодневно обучение. 

В училището се работи по много национални проекти, които дават възможност на учениците да усъвършенстват своите знания, да участват в екскурзии с учебна цел, да се включват в конкурси и състезания на национално, общинско и областно ниво. Заради големия интерес към народното творчество и участия в много  фолклорни прояви, е предвидено сформирането на танцов клуб.

Училището предлага също самостоятелна форма на обучение до VII клас за лица, навършили 16 години. Създадена е възможност да се посещава и лятна  занималня. 

Желаещите могат да разгледат училището на място или онлайн чрез страницата във Фейсбук: Основно Училище Дончево. Връзка с екипа може да се осъществи на тел. номер: 0876 801 508 или на email: ou_don4evo@abv.bg.